HomeShop my closetPressContact meCopyright
19.8.15

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Dit keer ben ik in Den Haag, waar ik afspreek met Jasmijn (24), ook wel bekend van haar eigen modelabel HENK. Jasmijn maakt snoezige tweedelige setjes van oude stoffen en studeert ook nog even Furniture Design aan de kunstacademie in Den Haag. Wat nou, creatief?

Naam: Jasmijn Muskens Leeftijd: 24
Op kamers in: Den Haag Studeert in: Den Haag
Studie: Furniture Design KABK Den Haag
Aantal m2: 25m3

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten. Jasmijn houdt van oude dingen en dat kun je zien. Tegen haar dressoir kun je gerust U zeggen, maar ook haar collectie vintage kleding is er een om jaloers op te worden. Ik kijk mijn ogen uit.
Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Marktplaats! Ik snuffel graag rond op marktplaats naar spulletjes, maar een woning had ik er niet verwacht te vinden. Ik woonde eerder al met mijn Deense huisgenootje samen, maar ons plekje beviel ons niet zo. Omdat we wel samen wilden blijven wonen, zochten we samen naar een nieuw optrekje. Er zijn bijna nooit twee kamers tegelijk vrij in een studentenpand en makelaars vinden studenten vaak maar lastig. Als laatste hoop zochten we dus op marktplaats, en dat was raak! Omdat het zo groot was, hebben we nu zelfs een lief derde huisgenootje erbij."

Wat vind je het leukste aan wonen op jezelf?
"Ik vind het fijn dat ik zelf kan beslissen wat ik doe en wanneer. Het komt vaker dan eens per week voor dat ik tot diep in de nacht nog aan het werk ben. Ook vind ik het erg leuk met huisgenoten te wonen, het is altijd fijn om thuis te komen en nog even gezellig samen op de bank te kletsen."

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
"Ik vind het belangrijk dat alles een bepaald soort humor heeft, of dat nou om mijn werk, verhalen, kleding en dus ook mijn kamer gaat. Ik geloof dat je dat wel terugziet in de spullen die ik hier bij elkaar verzameld heb. Alles heeft een verhaal, maar bovenal is het lekker belachelijk, zoals de posters van benen en de vele dino-spullen die hier staan."
Wat is je favoriete gedeelte?
"Dat vind ik lastig te kiezen, ik vind het fijn dat mijn kamer opgedeeld is in drie ruimtes; een om te werken, een om te hangen, en een om te slapen. Vanuit mijn bed kan ik mijn werkplek niet zien, wat erg fijn is. Toch is mijn werkplek denk ik wel mijn favoriete gedeelte. Om er maar even een MTV Cribs spreuk tegenaan te gooien; ‘this is where the magic happens.’ En bovenal mag ik er zoveel rotzooi maken als ik wil."

Als er een brand uitbrak en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat zijn?
"Sowieso mijn kastje, het was het eerste meubelstuk wat mijn opa en oma kochten toen ze getrouwd waren. Vervolgens mijn dino’s, die hebben mijn vrienden met liefde voor mijn verjaardag geknutseld, priceless dus. En als laatste mijn plant, dit is de eerste die ik zelf levend heb weten te houden en daar schep ik dan ook graag over op."
*Photography: Judith Tielemans

Mooie spulletjes?
Dressoir - van opa en oma geweest
Tapijt - Vintage marketplace (facebook)
Kledingrek - IKEA
Gele lamp - Meubelboulevard
Kussentjes - Kringloop/marktplaats
Platenspeler - Marktplaats
Klein bijzettafeltje - Oud naaitafeltje van plaatselijke kringloop

Klik hier voor meer studentenkamers!


3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is een duplicaat van de vorige post. Helaas was deze verwijderd, buiten mijn schuld om. Voel je vooral vrij om nogmaals een comment achter te laten. Thanks!*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rottgering NVM Makelaars voor deskundig advies en begeleiding. Wij zijn actief in de regio groot Den Haag en kennen dit gebied als geen ander. Lees op onze website hoe wij u kunnen helpen.

  makelaar den hag

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!