HomeShop my closetPressContact meCopyright
2.9.15

CITY LIFE: Waarom ik Lombok leuker vind dan welke wijk dan ook


Het lijkt me wel wat om onder duizend verschillende daken te leven op duizend verschillende plekken op deze aardbol. Maar voor nu zit ik wel goed. Ik woon namelijk in Lombok en Lombok is de leukste wijk van Utrecht. Ik zal jullie even haarfijn uitleggen waarom het hier dan zo leuk is.
Toen ik twee jaar geleden in Utrecht ging wonen, verhuisde ik drie keer. Van West-Oost naar Oost en weer naar West. West is het gedeelte achter het station. Daar vind je Lombok, Oog-in-al, Nieuw-Engeland en De Amsterdamse straatweg.

Hier een opsomming van 10 dingen die leuk zijn in Lombok. Mijn excuses voor het overmatig gebruik van het woord leuk. Kan er niks aan doen, maar zal er wel op letten.

1. Lombok is een mengeling van culturen. Desondanks blijft iedereen lief tegen elkaar en die sfeer voel je. Of je nou een Oer-Hollandse student bent, een Marokkaan, Turk of Chinees: iedereen is welkom. Say yay to multiculti!

2. Wie kan er nog meer zeggen dat ‘ie pal boven een groenteboer woont? Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld om me eerst door wat mango’s en bananen te wringen voordat ik bij m’n voordeur kan. O, en de groenteboer is ook mijn huisbaas. Vond ie wel zo gezellig!

3. Dat brengt me bij mijn derde punt: o-ver-al zijn groenteboertjes en leuke winkeltjes met bijzondere specerijen. Nergens in de stad vind je zoveel lekker eten voor zo weinig geld. Vooral in de Kanaalstraat wemelt het van de leuke zaakjes. 3 avocado’s voor een euro? No problemo.

4. Vanaf mijn huis ben ik binnen een wandelingetje van 10 minuten op het station. Zeven minuutjes op de fiets en je bent al bij de Universiteits Bibliotheek. 4 minuutjes voor poppodium Tivoli, 7 voor de schoenenwinkel Dolcis en 6 voor de altijd handige HEMA. Random, maar waar.

5. De Muntkade is misschien wel een mijn favoriete plekjes in Utrecht. Dat ligt aan het water en is voor mij op loopafstand. Heb er ook wel eens een outfitje gefotografeerd. Kijk maar!

6. Strand Oog in Al is overigens ook dichtbij. Ideaal als het mooi weer is.

7. En als ik dan naar Amsterdam wil, ben ik er al binnen drie kwartier.

8. In Lombok zijn er vaak georganiseerde markten en laatst was er zelfs een heus kade concert. De grootste (en lelijkste) moskee van Nederland staat trouwens ook hartstikke bij mij om de hoek. Zo’n moskee maakt overigens zo’n paar keer per dag geluid. Dat was wel even wennen.

9. We hebben leuke koffiezaken en er is zelfs een heus Cafe Lombok, waar het eten heel lekker schijnt te zijn. Biertjes zijn sowieso een aanrader!

10. Mijn vriendje woont om de hoek, dus dat is ook wel prettig.


Heb ik jullie overtuigd?

*Fotografie: Rianne Barger+Foto 2 ikzelf


6 opmerkingen:

 1. Klinkt in elk geval als een heel gezellige buurt. Leuk ook (en handig) dat je boven de groenteboer woont.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk dat je zo super enthousiast bent over lombok!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een hele fijne gezellige buurt!
  Utrecht is sowieso helemaal te gek!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lombok lijkt me zoo leuk ik woon nu bijna een jaar in utrecht maar ik ben er pas 1 keer doorheen gereden haha. Ik moet denk ik toch eens op avontuur gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeps, ik kom veel te weinig in Lombok als ik het zo lees haha. Ik kom er eigenlijk alleen langs op weg naar de tandarts (2x per jaar dus..). Ik heb wel eens gegeten bij Cafe Lombok, inderdaad heel lekker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind Lombok ook een hele fijne wijk in Utrecht! Zeker door alle goedkope groenteboertjes :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!