HomeShop my closetPressContact meCopyright
5.9.15

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Deze keer ben ik in Haarlem, waar ik weer een bezoekje breng aan een gigantisch meidenhuis (verpakt in een herenhuis). Hier fotografeerde ik al eerder de kamers van Rianne en Luna. Vandaag klop ik aan bij Anne, die haar negen vierkante meter heeft omgetoverd tot een snoezig, gezellig en praktisch onderkomen.

Naam: Anne Bruins Leeftijd: 20
Op kamers in: Haarlem Studeert in: Amsterdam
Studie: Geschiedenis Aantal m2: 9m2

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten. In de kamer van Anne vind je de meest uiteenlopende zaken. Ditjes en datjes verpakt in kleurige jasjes, verspreid over planken en bijzettafeltjes. De koningin van de vrolijke spullen. En dat in een super smal kamertje.
Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Er woonde al twee goede vriendinnen mij mij in dit huis. Zodra er een kamertje vrij kwam hebben ze mij getipt en toen was het al snel mijn plekje."

Wat vind je het leukste aan wonen op jezelf?
"Het klinkt heel suf maar waar ik het meest van geniet zijn dingen als dat ik zelf bepaal wanneer ik mijn spullen opruim, boodschappen haal, de afwas doe. Je doet dan de afwas omdat het anders gaat stinken, niet omdat het moet. Het is gek, maar dat is een groot verschil haha."

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
"Vrij veel elementen zijn van mijn persoonlijke stijl. Mijn meeste vrienden hun eerste reactie was dat ook: 'Wow, dit is écht een Anne kamer.' Mijn emaille servies geeft denk ik mijn stijl weer. Vrij basic met een aanwezige kleur. Net als mijn blauwe bijzettafel, de gele prullenbak en de blauwe spiegel boven mijn wasbak. En verder zijn alle kleine poppetjes, mutsjes, autotjes die her en der staan heel typisch."
Wat is je favoriete gedeelte in deze kamer?
"Mijn favoriete gedeelte is het zithoekje bij het raam. Daar is het lekker licht en kan ik fijn zitten op de sofa of op mijn bankje."

Als er een brand uitbrak en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat zijn?
"In die situatie zou ik mijn camera, laptop en de twee schilderijtjes van Eekhoorn en Mier die ik van vrienden heb gekregen meenemen."Heb je nog een tip die je met ons wilt delen m.b.t. het inrichten van een studentenkamer?
"Het lastige aan mijn kamertje is natuurlijk dat hij heel klein is. Wat bij mij heel erg heeft geholpen, is binnen de kleine ruimte een soort losse ruimtetjes te creëren. Bij mij is dat gelukt door een klein wandje tussen mijn bureau en de wastafel te maken, en een kleed dat ''de zithoek'' vormt. Zo heb je toch een soort 'bureaukamer, 'badkamer', 'zitkamer' idee. En witte muren blijven een gouden tip voor het creëren van ruimte."


*Photography: Judith Tielemans

Mooie spulletjes?
Groene sofa - Ratteplan (Kringloop Haarlem)
Bankje, groene spiegel, blauwe roltafel, lamp - IKEA
Plant - Gamma
Plantenbak - Als handbagage meegenomen uit Samos (Griekenland)
Rode schoenenrekje - Van de Haarlemse Botermarkt
Spiraal rekje - Cadeautje
Hondentrommel - Van een tweedehands winkeltje in Zeeland
Stoelen - Gekregen van een vriendin
Theepot - Tweedehandswinkels Den Haag

Klik hier voor meer studentenkamers!


6 opmerkingen:

 1. wauw wat een prachtige kamer en maar 9m2 !
  echt ongelofelijk wat voor moois ze heeft gedaan met haar kamer
  xx ish

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat bed zo hoog geeft veel extra ruimte, al oogt het bed wel heel erg open en weet ik niet of ik daar in zou durven slapen, haha. De klok vind ik ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi, die groene stoel! En zo'n grote plant, dat dat er gewoon nog inpast! Fijn :). Ik heb deze blogpost opgeslagen - dinsdag verschijnt 'ie in mijn rubriek 'Blog love Tuesday'! Ik dacht, ik laat het alvast even weten :).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super toffe kamer! Ik ben vooral helemaal weg van het kleed!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!