HomeShop my closetPressContact meCopyright
18.9.15

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Vandaag ben ik in Rotterdam, waar ik op bezoek ga bij mijn goede vriend Max (eerder gefotografeerd in 2014). Max is inmiddels afgestudeerd aan de kustacademie en heeft een jaloersmakend appartementje (inclusief hemels katje) weten te bemachtigen in Rotterdam. Hartstikke student-af dus, maar voor deze lieve en über stijlvolle jongen maak ik graag een uitzondering.


Naam: Max Joakim Diezenberg Leeftijd: 23
Woont in: Rotterdam Studeerde in: Breda (AVK Sint-Joost)
Werkt nu als: Freelance documentairemaker Aantal m2: 50m2

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten. Max heeft een veranderlijke stijl en daarmee ook een divers interieur (en haardracht). Zo had 'ie in zijn studententijd een 'zwarte periode', waarin zijn hele kamer donker was van kleur en niet veel later weer all white. Met een snoezig wit poesje, veel planten en frisse meubels, is het huisgevoel van Max wederom veranderd naar een nieuwe stijl. De ultieme Max stijl. Vind ik leuk.
Hoe ben jij aan dit appartement gekomen?
"Ik heb dit appartement gevonden via kamernet. Ik ben begonnen met het rondvragen bij Rotterdamse kennissen en kamernet was blijkbaar de beste oplossing. Ik wilde eigenlijk meerdere appartementen bekijken om te vergelijken, maar kwam al snel bij dit appartement. Ik viel gelijk voor het mooie glas-in-lood raam. Toen ik het hier ging bezichtigen, stond het vol met zware, grote, lelijke meubels. Ik kon er gelukkig goed doorheen kijken en vond het wel een uitdaging om hier mijn eigen plek van te maken."

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"Het fijnste aspect vind ik wel dat je met niemand echt rekening hoef te houden. Ik heb momenten dat ik graag met (meerdere) mensen ben, en soms wil ik me helemaal terugtrekken. Vrijheid is belangrijk voor mij. Daarnaast kan je je ruimte helemaal creëren zoals je het zelf wilt. Dat vind ik erg leuk."

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
"Ik hou zelf heel erg van monochroom, wit, soms een beetje kleur, af en toe een plant en hier en daar een subtiel printje. In principe is mijn kamer dit in zijn basis. Toch heb ik een tik om frutsels te kopen, waardoor het steeds voller en drukker wordt."
Wat is je favoriete gedeelte in je huisje?
"Het balkon, dit is voor mij toch wel een vereiste in een huis. De zon staat er de hele dag op, zodra ik wakker ben drink ik hier een kopje koffie en rook ik een sigaretje."

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
"First of all: Milky, mijn kitten, wat aanvoelt als mijn eigen kindje. Daarnaast zou ik een doos meenemen met foto’s die ik zelf heb gemaakt en heb gekregen van anderen. Ook zou ik mijn harde schijf redden. Hier staat al mijn (film)werk op."Heb je nog een tip die je met ons wilt delen m.b.t. het inrichten van een studentenkamer?
"Zorg dat de plek waar je na een lange werk- of schooldag thuiskomt rust geeft. Een rommelige slaapkamer is onpraktisch en oogt niet gezellig/ruim. Ik ben zelf extreem tidy, maar hoe groot je ruimte ook is, zorg ervoor dat je rommel niet opspaart. Fensh shui!"


*Photography: Judith Tielemans

Mooie spulletjes?
Bank - Via via gekregen
Textiel - voornamelijk H&M
Planten - Van de markt + zelf gestekt
Tafels/stoelen - Ikea, kringloop
Stalen stoel/doorzichtige tafel - Kringloop in Rotterdam
Marmeren behang (is een tafelkleed)- H&M

Klik hier voor meer studentenkamers!


5 opmerkingen:

 1. Waw wat een gezellig appartementje!
  Ik vind het ook erg belangrijk om me eventjes in alle kalmte te kunnen terugtrekken op m'n kamer. Daarom probeer ik het steeds zo net mogelijk te houden.

  Dit is echt een enorm leuke rubriek!

  Celien | The Losing Struggle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi ingericht! En ik ben verliefd op Milky <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauwie, wat een top kamertje! En wat een ontzettend lieve kat, ahhwww!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, omigado! De inrichting.. Heerlijk.. & kan ik die kat ook adopteren ofzo?
  WAT EEN DOTJE

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!