HomeShop my closetPressContact meCopyright
24.10.15

Op avontuur: ronddwalen in het spookstadje Doel


Sinds mijn jacht op abandoned places in Berlijn, ben ik een beetje verslaafd geraakt aan het bezoeken van verlaten plekken. Want hoe spannend is het om rond te dwalen in een illegale loods, 'n half afgebroken zwembad of in een verlaten ziekenhuis? Een nieuwe hobby is geboren. Laatst ging ik het avontuur tegemoet in Doel, een spookstadje in het Antwerpse havengebied. Enne, ik maakte er ook foto's van.

Met de bouw van twee kerncentrales rondom Doel, verlieten bewoners massaal het dorpje en kwam er een grote leegstand. Nu staat het dorpje dus vrijwel leeg. Er wonen overigens nog 24 mensen, liet ik me vertellen, maar daar merk je vrij weinig van. Het enige wat je ziet is lege straten en dichtgetimmerde huizen. Dat is best wel spannend.

Dus. Laat me jullie even een bescheiden rondleiding geven door Doel.

Bij aankomst in het oude centrum vind je veel mooie teksten op de muur.


Een leuk feitje om te vermelden, is dat mijn vriendje in deze straat een videoclip heeft opgenomen met zijn band. Kun je hier hartstikke checken.
Dit ben ik bij een oud bushokje.Even chillen in het gesticht. 


Wie heeft er nog goede tips voor het bezoeken van interessante verlaten plekjes?
18 opmerkingen:

 1. als je ooit in de balkans bent, in Belgrade is een verlaten treinhalte en opslag waar ik de coördinaten van heb, en waar mijn fiets bijna werd gejat door een bewoner van de ghetto die ernaast ligt. Avontuur gegarandeerd
  nu mag je raden wie ik ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, kom maar door! Ik ben razend benieuwd :-)

   Verwijderen
 2. Oeh, wat een eng (of meer spannende) plek om te komen! Ziet er wel tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Awesome photos!

  www.bstylevoyage.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er super spannend uit, en wat een mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. super gaaf! mijn vriendje doet ook wel eens dit hij noemt het urbex of zoiets dacht ik.
  lijkt me onwijs gaaf om ook eens op een verlaten plek rond te dwalen
  xx ish

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Utilizing these areas you can check out Mobdro App the various groups readily available as well as check out the bookmarked Know More videos that are maintained in the favored area. Mobdro for Android By clicking on the search icon, you can likewise search for the video that you require.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!