HomeShop my closetPressContact meCopyright
8.11.15

FOOD: Homemade pindarotsjes


Zo nu en dan verschijnt er een recept online geschreven door mijn zus Birgit. Een aantal voorwaarde aan deze recepten: ze moeten gezond, easy en budget zijn. Perfect voor de gemiddelde student die niet te veel te makken heeft, geen uren in de keuken wil staan en toch gezond wil leven. Vandaag een recept welke je het liefst elke dag zou maken.

Iedereen die mij kent weet dat ik behoorlijk gek ben op pindarotjes –zeer zacht uitgedrukt. De twee goddelijkste lekkernijen op de wereld, namelijk pure chocolade en noten, gecombineerd in kleine rotsjes. Mij kun je serieus ’s nachts wakker maken voor deze lekkertjes. Gezien ik een heleboel vrouwen ken die dol op (pure) chocolade en noten zijn, weet ik dat het verslavingsgehalte van pindarotjes hoog is bij het vrouwelijk wezen. Daarom zijn deze rotsjes geweldig voor die vriendin met liefdesverdriet, of als je iets goed te maken hebt met je zus, of gewoon als attentie voor je moeder. Geloof me, iedereen houdt van je na het proeven van deze pindarotsjes, homemade with love.


Recept: homemade pindarotsjes
Nodig voor een schaaltje vol:
- 200 gram pure chocolade (zo puur mogelijk om het suikergehalte te minimaliseren. Hou je niet van pure chocolade? Melk of wit kan natuurlijk ook!)
- 150 gram ongezouten pinda’s

1. Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een pannetje met water op het vuur te zetten, hier een kommetje op te zetten met de chocolade er in. De chocolade smelt op deze manier geleidelijk zonder te verbranden. Vergeet niet af en toe te roeren.
2. Zorg ervoor dat alle pinda’s gehalveerd zijn door ze te breken.
3. Als de chocolade volledig gesmolten is kun je het kommetje van het vuur halen en de pinda’s er doorheen roeren. Laat het mengsel even afkoelen zodat de chocolade wat minder vloeibaar is.
4. Bekleed een grote schaal of plaat met bakpapier en leg kleine hoopjes van het chocolade pinda-mengsel met behulp van een lepel op het bakpapier. Zet de plaat vervolgens in de koelkast.
5. Na een klein uurtje zijn de pindarotjes hard geworden. Aanvallen!
14 opmerkingen:

  1. Hhmmm dat lijkt me heerlijk en helemaal niet moeilijk om te maken !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm lijkt me heelrijk om eens zelf te maken thuis! Erg makkelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you!