HomeShop my closetPressContact meCopyright
15.11.15

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Vandaag ben ik in Den Haag, waar ik op bezoek ga bij Dann (23). Dann studeert Interieur & Architectuur aan de kunstacademie en zou het liefst per direct naar Kopenhagen verhuizen. Ik neem een kijkje in zijn Scandinavisch geïnspireerd paradijs.

Naam: Dann Kuiper Leeftijd: 23
Woont in: Den Haag Studeert in: Den Haag
Studie: Interieur & Architectuur KABK Aantal m2: 18m2

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten. Het grootste pronkstuk van Dann is zonder twijfel zijn enorme kast, die hij in bruikleen heeft van een vriend. Net als velen van zijn meubels, is ook deze kast van Scandinavische afkomst.
Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Ik was getagd in een kamer advertentie op de 'facebook housing for KABK students' pagina. Ik reageerde direct, en mocht die zelfde middag nog op bezoek komen. Meteen viel ik volledig voor deze kamer, de ruimte en het vele licht waren direct redenen om deze kamer te kiezen. Gelukkig werd ik door mijn toenmalige huisgenootjes direct uitgekozen! Nu woon ik hier alweer anderhalf jaar!"

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?

"Ik woon nu al 5 jaar op mezelf en zou het niet meer anders willen. Het is gewoon fijn dat je volledig je eigen omgeving kan creëren waar jij je fijn in voelt. Als ik nu weer bij me ouders zou moeten wonen zou ik na een paar dagen mijn eigen fijne plekje gaan missen."

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
"Voor mij is de Scandinavische stijl een ontzettend grote inspiratiebron. Zowel in mijn werk als in mijn interieur. Ik houd ontzettend van een warme en knusse omgeving. Dit probeer ik te bereiken door vintage objecten te combineren met moderne dingetjes. Zo probeer ik mijn kamer altijd licht te houden en niet te veel de vintage meubels de overhand te laten nemen door hun vooral donkere kleur."
Wat is je favoriete gedeelte?
"Dat is de vensterbank en mijn oude stoel die ik van mijn over opa heb geërfd. Vanaf hier kan ik heerlijk mijn kamer in kijken, en tegelijk lekker wegdromend naar buiten kijken."

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
"Als eerste echt mijn racefiets, die is voor mij het belangrijkst en mijn waardevolste bezit. Dan komt het Chinese beeldje dat ik ook heb geërfd van mijn over opa & oma. Dit omdat mijn oma er alles voor heeft gedaan om het terug te krijgen, toen ze er achter kwam dat ik het een heel interessant beeldje vond. Ze had het namelijk al naar de kringloop gebracht, en heeft het voor mij terug gekocht. Als laatste denk ik mijn bonsai boompje, dit omdat het een beetje mijn kindje aan het worden is, het vergt veel geduld en aandacht om hem goed te onderhouden."


Heb je nog een gouden tip m.b.t het inrichten van een studentenkamer?
"Ga voor een combinatie van mooie kringloop objecten en IKEA. Als je namelijk direct richting de IKEA gaat en je hele kamer daar inkoopt, wordt het zo'n nietszeggende kamer. Probeer te combineren, als je net wat meer aandacht stopt in je zoektocht naar die perfecte stoel of tafel, hecht je er meer waarde aan en krijgt elk object in je kamer een verhaal. Dat maakt het dan dat het echt JOU ruimte is en niet die van een meubelgroothandel."


Mooie spulletjes?
Kast - in bruikleen
Plastic tafel - Vintage markt rond de grote kerk in DH zaterdags
Tafel - marktplaats (opgeknapt)
Zwart lampje - Ikea
Ventilator - Koninginnemarkt in Amsterdam
Fiets - uit Friesland (marktplaats)
Kledingkast - zelf gemaakt
Stoel - Erfstuk van opa en oma
Kleedje - Ansje tweedehandsje kringloop DH
Stoel - Marktplaats
Stoeltjes - Tilburg kringloop
Wasmand - Uit Kopenhagen telkiddo design
Kussentjes op bank - Zelfgemaakt, home, H&M, dille en kamille
Platenspeler - opa en oma
Gele vaas - uit Berlijn

Meer studentenkamers bekijken? Klik hier!


5 opmerkingen:

  1. Tof, zo'n fiets aan de muur. En de mix tussen vintage en nieuw. En ook: ik vind dit nog altijd zo'n heerlijke rubriek. Hoe vind je toch al deze mooie studentenkamers? Mooi foto's ook. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele toffe studentenkamer! Ik denk dat menig ander student dit ook wel zou willen..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw! Ik vind de vintage vibe die daar hangt echt gezellig, ook met al dat hout. Het is een hele mooie kamer. En mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you!