HomeShop my closetPressContact meCopyright
7.1.16

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer wekelijks mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Deze keer ben ik in Den Haag, waar ik een bezoekje breng aan creatieveling Noraly (23). Noraly is in het dagelijkse leven creative designer ofwel vormgeefster bij een webshop. Tot voor kort woonde ze in Haarlem, maar studeerde in de tussentijd in Rotterdam. Noraly is nu beland in Den Haag. Volg je het nog?

Naam: Noraly Avalon Leeftijd: 23 jaar 
Woont in: Den Haag Aantal m2: 30 m2
Studie: Grafisch Vormgeven (Grafisch Lyceum Rotterdam) + Interactief Vormgeven (Grafisch Lyceum Rotterdam)
Werkt inmiddels als: Creative Designer bij webshop Perfectly Basics in Haarlem

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten. Noraly is een echte verzamelaar. Haar houten kratjes zijn vol geladen met camera's, de stellingkasten puilen uit van de versierinkjes en de pootjes van haar glazen tafel dragen vol trots het gewicht van de stapel modieuze tijdschriften. Toch ziet de kamer er opgeruimd uit. Niet gek, want alles heeft zijn eigen plekje en is tot aan de centimeter opgemeten.
Hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Nadat ik me had aangemeld bij Kamernet, viel mijn oog al vrij snel op deze ruime kamer. Midden in het centrum, perfect! Ik reageerde zo snel als ik kon, en mocht die week nog langskomen. Ik moest een beetje door de rommel en inrichting heenkijken, maar ik was opslag verliefd op het Franse balkon, het licht en de ruimte. Gelukkig klikte het ook met mijn huisgenoten en werd ik een uur later al gebeld dat ik van harte welkom was bij hen. Een maand woonde ik in Den Haag."

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"Het fijne is dat je alles zelf in de hand hebt. Niet alleen de inrichting, maar er is niemand waar je rekening mee hoeft te houden. Ik vind het heerlijk om een dagje terug te gaan naar mijn ouders, maar dan is het nog fijner om weer terug te keren naar mijn eigen plekje. De ruimte is helemaal gecreëerd naar mijn smaak en wensen, dus het voelt echt aan als thuis. Ik voel me nergens meer op mijn gemak dan hier."

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?

"Zoals jullie zien is mijn kamer druk. Ik heb heel veel spullen, maar ben wel georganiseerd. Dit tekent ook wel een beetje mijn persoonlijkheid; altijd druk bezig met van alles en nog wat, kan slecht stilzitten, maar heb het voor mezelf nog wel op een rijtje. Ik hou van modern en strak, en een Scandinavische stijl. Dit gecombineerd met de treasures die ik heb gevonden op marktplaats, rommelmarkten en andere leuke winkeltjes. Ondanks ik van strak houd, zie je ook genoeg frutsels en planten staan. Dit maakt de kamer knus, gezellig en levend!"
Wat is je favoriete gedeelte?
"Oeh, dat vind ik het lastige vraag. Mijn favoriete plekje is denk toch wel bij het Franse balkonnetje, vooral in de zomer wanneer je de deuren open kan zetten. Heerlijk om op de Acapulco stoel in de zon te zitten en naar buiten te kijken!"

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?

"Het tafeltje waar mijn platenspeler op staat, heeft voor mij echt een speciale waarde. Dit is het eerste tv-tafeltje van mijn opa en oma geweest, daarna is hij naar de eerste flat van mijn ouders gegaan en nu staat hij bij mij in huis. De platenspeler past er ook nog eens perfect op! Deze zal ik hoe dan ook bij brand naar buiten krijgen, dit is echt mijn waardevolste bezit. Mijn iMac zou ik onder mijn andere arm meenemen, en als er nog ruimte over is, pak ik de stapel platen ook nog mee."


Heb je nog een gouden tip m.b.t het inrichten van een studentenkamer?
"Probeer niet je gehele inrichting in één keer te willen kopen. Als je de basis hebt staan, kun je gaan aanvullen met vintage founds. Hier moet je echt tegenaan lopen. Omdat ik nogal veel spullen had in mijn voormalige huis en helaas niet alles mee kon nemen, ben ik alles goed gaan opmeten en heb ik de boel alvast op papier uitgetekend. Zo kun je precies uitrekenen wat gaat passen, en wat niet. Daarna heb ik deze maten met schilders-tape afgeplakt in de kamer in Den Haag, om op te meten of het dan ook daadwerkelijk past. Zo kun je kijken of je dan ook nog echt langs je bed kan lopen etc, zonder dat je met spullen aan het sjouwen bent en daarna er toch achter komt dat het niet past."

*Photography: Judith Tielemans

Mooie spulletjes?
Platenspeler tafeltje - Opa & Oma
Platenspeler - Urban Outfitters
Platen rekje - Marktplaats
Macramé plantenhanger Ecru - Zelfgemaakt
Acapulco stoel - Online via Basiclabel.nl
Kleed en kussentjes op bank - H&M Home
Eetkamertafel - Ikea
Eetkamerstoelen - Vintage Marketplace (Facebook)
Moon clock - Urban Outfitters
Plaat Fleetwood Mac - IJhallen Amsterdam
Salontafel - Marktplaats
Schip in fles - IJhallen Amsterdam
Vloerkleed - Ikea
2D Kerstboom - Ikea
Paperbags - Online via ByZenz.nl
Lamp - Xenos
Lamp Fitting - Søsstrene Grene
Stellingkast - Ikea
‘Marmeren’ opbergdozen bovenop stellingkast- Søsstrene Grene

Meer studentenkamers bekijken? Klik hier!


7 opmerkingen:

 1. Zo'n toffe rubriek dit! En wat vind je toch altijd weer bijzondere personen + kamers :). Prachtig, écht inspiratie dit. Ik zou hier zo in kunnen trekken, wat een mooi plekje! Dat tafeltje en rekje voor de platen <3. Heerlijk ook zeg, zo'n grote studentenkamer. Ben ik best een beetje jaloers op. En inderdaad een gouden tip om niet alles in één keer te willen kopen. Rustig zoeken en toevallig ergens tegenaan lopen, dat levert veel meer bijzondere spullen op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele gave kamer! Het kleed wat op de grond ligt vind ik ook heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een gave kamer ! het balkonnetje is inderdaad super mooi
  xx ish

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een super leuke studentenkamer is dit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!