HomeShop my closetPressContact meCopyright
25.2.16

OP MUSEUMJACHT: Lekker Licht in 't Centraal Museum


Aan het einde van de gang duiken een aantal indrukwekkende lichtstralen op. Blauw, geel, groen, paars, rood. Allemaal door elkaar gemixt. Vrij. Een waarschuwingsbord aan de muur trekt mijn aandacht: 'pas op, niet betreden bij gevaar voor eleptische aanvallen'. Even vraag ik me af waarom dat bord nou juist hier geplaatst is, maar als ik de ruimte betreed, wordt het me al snel duidelijk. Boem. Wat een licht.


Een tijdje geleden ging ik met mijn zus naar de expositie 'Lekker Licht' in het Centraal Museum. Door middel van beeldende kunst, modevormgeving, design en muziekvideo's konden we zien hoe de kunstenaars licht interpreteren. Ik was vooral erg benieuwd naar wat voor licht er tijdens de tentoonstelling gebruikt zou worden. Wat bleek? Zo'n beetje alles. Zo waren er TL-buizen in stoelen (zie hieronder), ruimtes gevuld met dynamisch licht en natuurlijk de 'elektrische ruimte' van hierboven. Tof, tof, tof!

1 opmerking:

Thank you!