HomeShop my closetPressContact meCopyright
25.3.16

FOOD: Gezonde paaseitjes


Maandelijks verschijnt er een recept online geschreven door mijn zus Birgit. Een aantal voorwaarde aan deze recepten: ze moeten gezond, easy en budget zijn. Perfect voor de gemiddelde student die niet te veel te makken heeft, geen uren in de keuken wil staan en toch gezond wil leven. Vandaag een (gezond!) recept in het teken van komend paasweekend.

April - De zon schijnt, de lucht ruikt fris en de lammetjes van de buren springen door het gras. Vol opwinding zitten we te wachten tot papa weer binnen komt met het bericht dat we mogen gaan zoeken. Stiekem proberen we door de ramen naar buiten te kijken, maar mama houdt ons goed in de gaten. Eindelijk mogen we naar buiten. “Maar één tegelijk meisjes!” Rennend door de tuin zoeken we in de struiken, onder de trampoline, in de dakgoten en pluizen we vol enthousiasme elke plant van binnen en buiten uit. Op zoek naar stukjes vrolijk gekleurd folie in alle kleurtjes van de regenboog. Na een half uur zoeken telt papa het resultaat na. Het zouden er 40 moeten zijn, maar meer dan 39 liggen er niet in de schaal. Volgens papa heeft de paashaas nummer 40 opgegeten. Twijfelend over de waarheid van deze bewering leggen we ons er bij neer en openen we voldaan één voor één de stukjes folie om de paaseitjes op te eten.

Juli - Tijdens het spelen van verstoppertje op een hete, zonnige dag, begint een van de meisjes te roepen. We moeten allemaal komen kijken. Achter een opstaande stoeptegel ligt wat te glinsteren. Een geel stukje folie met paarse stipjes. De chocolade is gesmolten en het paasei heeft de vorm van de stoeptegel aangenomen. “Zie je wel papa, de paashaas zou dat nooit doen!”


Recept: Gezonde paaseitjes
Nodig voor een schaaltje vol:
- 100 gram gemengde ongezouten noten
- 200 gram dadels zonder pit
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 2 eetlepels pindakaas
- evt. cacaonibs of kokosrasp als garnering

1. Maal de noten fijn in een keukenmachine of gebruik een blender zodat er enkel kruimels over blijven. Maal ook de dadels fijn tot kleine stukken. Heb geduld als je een blender gebruikt.
2. Voeg de gemaalde noten, dadels, gesmolten kokosolie, cacaopoeder en pindakaas bij elkaar en roer het tot een plakkerige massa.
3. Rol balletjes in de vorm van paaseitjes van het mengsel. Maak je vingers wat nat om het makkelijker te maken.
4. Rol de paaseitjes in kokosrasp, cacaonibs of cacaopoeder voor een mooi effect.
5. Leg de eitjes in de koelkast voor minstens 30 minuten zodat ze hard en stevig worden.
Fijn Pasen!
2 opmerkingen:

  1. Niet alleen gezond, maar ook nog eens heel aantrekkelijk om te zien! Zo leuk dat je dit recept hebt gedeeld!

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you!