HomeShop my closetPressContact meCopyright
25.4.16

INTERIEUR: De studentenkamer van..


Studentenkamers: je hebt ze in alle soorten en maten. Misschien sta je er niet bij stil, maar hoe gaaf en indrukwekkend is het eigenlijk dat een kamer al vanaf zes vierkante meter kan worden omgetoverd tot een compleet woongebied? Ik spreek en fotografeer mensen met een karakteristieke studentenkamer en vraag hen om tips en inspiratie. Deze keer ben ik in een voormalig Tilburgs postkantoor, waar Lois (20) een kamer huurt. Deze Brabantse is dol op 'bij elkaar geraapte zooitjes'. Een deel van de meubels uit Lois' kamer, zijn afkomstig van klanten van haar vader, die als stylist/visagist/kapper werkt. Vader en dochter kunnen uren over mode en interieur praten, want die liefde zit 'm duidelijk in de genen.

Naam: Lois Timmermans - Leeftijd: 20
Aantal m2: 24 - Studie: Vormgeving, productdesign, ruimte & media
Woont in: Tilburg - Studeert in: Boxtel

Een kamer inrichten is leuk. Je mag zelf beslissen wat voor spullen je er in zet en welke stijl je het meeste naar voren laat komen. Voor sommigen (lees: vele studenten) maakt inrichting niet zoveel uit. 'Als je er maar in kan slapen' is een veelgehoord argument. Prima natuurlijk, maar in deze rubriek breng ik alleen maar het mooiste van het mooiste naar buiten. Lois houdt van vintage en kitsch meubels. Mijn oog valt direct op het fantastische dressoir in de hoek van haar kamer. Een erfstuk van haar oma. Maar ook de opvallende beklede poufe en het drietal discoballen hangend aan het plafond zijn bewijsstukken voor de mengelmoes, waar Lois zo van houdt.
Lois, hoe ben jij aan deze kamer gekomen?
"Ik kwam de kamer via de facebookpagina Woonruimte Gezocht/Aangeboden Tilburg tegen. Ik zag hem en ik dacht meteen: die is van mij! Ik heb toen direct gereageerd en de volgende dag mocht ik al komen kijken. Er zou eigenlijk nog een andere jongen komen kijken naar de kamer, maar die hield het voor gezien, dus was de kamer meteen van mij!"

Wat vind je het leukste aan het wonen op jezelf?
"De vrijheid, het doen en laten wat je wilt. Zelf eten wat je wilt, zelf bepalen hoe laat je thuis komt en wie je mee naar huis neemt."

Welke elementen van je persoonlijke stijl zijn terug te vinden in deze kamer?
"Persoonlijk ben ik helemaal gek op vintage design en mijn tweedehands vondsten. Die combineer ik graag met design items. Dat doe ik ook bij mezelf, dan combineer ik kleding van de ZARA en H&M met vintage en een lekker sneakertje eronder."Wat is je favoriete gedeelte in deze kamer?
"Mijn favoriete gedeelte is het zit-gedeelte, die prachtige vintage design bank, met die oranje stoel. Het past misschien niet helemaal bij elkaar, maar dat vind ik juist leuk!

Als er een brand uitbrak, en je mocht maar 3 dingen redden. Welke spullen zouden dat dan zijn?
"Ik zou dan mijn kitscherige aziatische draai-lamp redden. Dat is een emotioneel erfstuk, die heb ik geërfd van mijn tante in 2009. Ook zou ik het liefst heel mijn platenkast inclusief platen, singles, versterker en platen speler meenemen, maar dat is misschien een beetje zwaar. Als ik dan echt moet kiezen, dan zou ik het album van The Fugees- The Score meenemen. Die kreeg ik van mijn vriendinnen voor m'n 20ste verjaardag. Ook betekenen mijn wegwerp camera foto’s veel voor me. Ik ben redelijk materialistisch, maar als het moment daar is dat ik echt een keus moet maken, dan ga ik toch voor de herinneringen. Die zijn voor altijd."

Heb je nog een gouden tip m.b.t het inrichten van een studentenkamer?
"Ik ben inmiddels verhuisd naar een andere kamer. Ik kon altijd veel spullen kwijt in mijn voormalige kamer en dat voelde fijn. Mijn tip is om het echt gezellig en knus voor jezelf te maken. Het is belangrijk om een fijne ruimte voor jezelf te hebben. Als je dan een keer je inrichting beu bent, maar niets weg wilt doen, zou ik aanraden om de boel gewoon te verplaatsen. Alleen al het verplaatsten van een bank of een tafel net ff iets anders neerzetten, kan al veel schelen."


*Photography: Judith Tielemans

Mooie spulletjes?
Typemachine, stoel, bloempot, borduurwerkjes aan de muur - Gekregen van klanten van haar vader
Discoballen - Uit de etalage van de Bijenkorf
Pouf - Oude pouf, die nieuw is bekleed (van vader gekregen)
Bank - Vintage Marketplace
Bijzettafeltje - Rommelmarkt
Landkaart - Kringloop
Kitsch lamp - Erfstuk van tante
Dressoir - Erfstuk van oma

Meer studentenkamers bekijken? Klik hier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you!