HomeShop my closetPressContact meCopyright
21.4.16

TRAVEL GUIDE: 24hours in Marrakesh


Binnen 24 uur Marrakesh ontdekken? C'est possible! Ik selecteerde de leukste spots, belangrijke do's en don't voor jullie in een handige reisgids.


Do’s:
* Ga de hoogte in! Veel restaurants/cafeetjes hebben een dakterras. Vooral de spots bij Djeema el Fna zijn fantastisch. Probeer de toeristische cafe's zoveel mogelijk te vermijden. Die zijn over het algemeen duurder.
* Afdingen! Voel je niet bezwaard, dit is de normaalste zaak van de wereld in Marokko.
* Ga naar een traditionele hammam. Kost maar een paar euro en het is een ervaring om nooit te vergeten. Koop nooit je washandjes en andere benodigdheden in een winkel. Je kunt ze voor weinig geld bij de hammam meenemen.
* Loop de straat Riad Zitoun Lakdim helemaal uit. Het wemelt hier van de leuke tentjes en de sfeer is erg gezellig. Als ik terug denk aan Marrakesh, dan moet ik meteen aan dit straatje denken. The real Marrakesh feeling!
* Overnacht in een riad, een Marokkaans huis of paleis met een binnenin gelegen tuin. Je kunt al voor een tientje per nacht in de mooiste accomodaties terecht.
* Overdag is het grote plein Djeema el Fna een chaos, in de avond vond ik de sfeer persoonlijk een stuk leuker. Het plein veranderd dan in een soort circus met acrobaten en artiesten. Maar het beste is nog wel het eetgedeelte. Loop naar kraampje 31 en laat je verrassen door een Marokkaans streetfood tafereel. De koks bereiden het eten letterlijk voor je neus. O, en alles is volgens de traditonele Marokkaanse keuken!

Don’ts:
* Laat geen henna zetten door de vrouwen op het Djeema el Fna plein. Ze zullen meteen naar je toekomen en henna proberen te zetten, wees hier op voorbereid! Henna is van nature rood, de henna die ze op dit plein zetten, is meestal zwart. Grote kans dat er chemische stoffen in zitten, die er niet in horen. Je kunt beter naar het Henna Art Cafe gaan. Zij gebruiken alleen natuurlijke henna.
* Loop niet zomaar achter locals aan. Veel mensen zullen je de weg willen wijzen naar een plek. Dit is niet vriendelijk bedoeld, negen van de tien keer moet je hier geld voor betalen. Wees op je hoede voor ritselaars/oplichters.
* Ga niet onbedekt over straat. Bedek minstens je schouders en knieën om respect te tonen voor de cultuur. Marrakesh mag dan wel een moderne stad zijn, het blijft Marokko. Hou daar rekening mee.
* Gaat niet zomaar foto's maken van de bevolking. Vooral het oude deel van bevolking is hier niet van gediend. Vraag eerst even toestemming.Plekjes om te bezoeken:
 • Palais Bahia
 • El Badi Palace + museum
 • Henna Art Cafe
 • Rooftop cafes (bijv. Cafe Zaza)
 • Kraampje 31 bij het Djeema el Fna
En? Al een retourtje Marrakesh geboekt? ;-)


2 opmerkingen:

 1. haha ik vind het vooral heel grappig dat ik nu zit te bedenken: hoe weet je wat de don'ts zijn? Heb je hier persoonlijk ervaring mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha yep! Deels eigen ervaring, deels dat van anderen. Hoe dan ook een tripje waarbij 't belangrijk is om jezelf even in te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you!