HomeShop my closetPressContact meCopyright
17.6.16

OP MUSEUMJACHT: Helmut Newton in Foam


Ook zo'n liefhebber van modefotografie? Dan mag je best effe in je handjes klappen. Bij Foam kun je namelijk de hele zomer genieten van de expositie van glamourfotograaf Helmut Newton. Ik mocht gisteravond alvast gluren tijdens de opening, en ik kan je verklappen: dat was echt een feestje. Een knallend (fotografie) feestje met 70's mode, naakte vrouwen, stiletto's en hier en daar een gorilla. Do I need to say more?

Persoonlijk vind ik dit van de mooiste tentoonstellingen die ik tot nu toe gezien heb in Foam. Het is behoorlijk groot (200 werken verdeeld over het hele gebouw), maar letterlijk ieder stuk heeft wel iets speciaals. Ook handig om te weten: je kunt hier makkelijk een paar uur ronddwalen, maar een snelle ronde is ook zo gemaakt. Lees je van te voren even in. Dat scheelt weer een hoop leeswerk. Vind ik persoonlijk een stuk handiger, aangezien deze expo nogal gehyped is en er dus veel bezoekers worden verwacht. (Zie alleen al de belangstelling via het Facebook event van Foam: https://www.facebook.com/events/739599589504574)

Tof aan de expo is dat Helmut veel publieke figuren heeft gefotografeerd (Margaret Thatcher, Yves Saint Laurent). In de jaren zeventig en vroege jaren tachtig verschoven veel traditionele machtsverhouding en was er sprake van sterke vrouwenemancipatie. Dat zie je terug bij Helmut in de wijze waarop hij speelt met met man-vrouw verhoudingen. (Doe mij overigens ook maar zo'n pittig vrouwen pakje) Zó mooi! ;-)Na afloop van de expositie kocht ik nog twee ansichtkaartjes. Die staan nu gezellig op m'n kamer mooi te wezen.


En? Ga jij deze expositie ook bezoeken? :-)


6 opmerkingen:

Thank you!