HomeShop my closetPressContact meCopyright
25.6.16

TRAVEL GUIDE: 24hours in Hamburg


Deze week beleefde ik een bijzondere 24 uur in Hamburg met vriendinlief Caro. Het plan: zondag heen liften, maandag de stad verkennen en dinsdag - met duim in de lucht - weer terug. Dat was zo leuk, dat ik graag onze belevenissen en tips met jullie deel. Komt 'ie:

Zondag
18:00 - We pakken de metro vanaf ons hostel naar St. Pauli.
Deze wijk staat vooral bekend om de seksuele clubs en bordelen aan de Reeperbahn. Desondanks heeft St Pauli ook een industrieel/hip randje, wat vooral te danken is aan de gevestigde creatievelingen in deze wijk. We drinken een biertje op de 'boulevard' en kijken met open mond naar de bijzondere architectuur.
19:30 - Etenstijd! We ploffen neer bij Zum Spätzle, een super schattig biologisch eettentje in Neustadt. Ik kies de specialiteit van de kaart: verse spätzle pasta, a.k.a. een soort deegsliertjes, afkomstig uit het zuiden van Duitsland. Kleine prijzen, gevulde buikjes.
23:00 - We zijn behoorlijk moe van ons liftavontuur en duiken daarom al vroeg onder het wol

Maandag
09:00 - Waky, waky. Ik haal een cappuccino bij Bistro. Ons ontbijt en lunch scoren we gewoon bij de supermarkt, zodat we de hele dag zoet zijn (#cheapbusiness)
10:00 - Het is heerlijk weer, dus we besluiten een lekkere ochtendwandeling te maken naar de stad
10:30 - Fietsen huren! Hamburg heeft goede fietsvoorzieningen en is dan ook perfect te verkennen vanaf je fietsje. Wij huren onze tweewielers bij 'The Handlebar', een zaakje die met getipt werd via het internet. Voor 15 euro krijg je de hele dag een gezellige (en goede) fiets mee.
10:45 - Na aanraden van de aardige meneer van The handlebar maken we een fietstocht langs het Außenalster meer. Een heerlijke route, waar we bizarre vila's spotten en een enorme moskee. Ook checken we even het parlementsgebouw Rathaus.
12:30 - We ploffen neer in het Wallringpark, waar we genieten van onze lunch. Geen toerist te bekennen, even voel ik me een beetje'n echte Hamburger.
13:00 - Na de korte stop vervolgen we onze fietsroute naar de Marktstraße, waar ons een heus 'Berlijn gevoel' wordt beloofd. Dat is niet gelogen. De gezellige straat ontploft van de (met grafitti bespoten) creatieve winkeltjes, vintage shops en het perfect matchende hipster volk. Vooral het oosterse winkeltje vinden we een topper.
14:00 - We fietsen door naar de Schansstraße, waar we verrast worden door een verborgen zijstraat. Er blijkt een mini hofje te zitten, compleet bezaaid met grafitti art en .. een speeltuin. We gaan los op de kabelbaan en voelen ons behoorlijk cool dat we deze vette spot hebben ontdekt.
14:30 - Tijd om te relaxen. Het is nog steeds heerlijk weer, dus besluiten we het stadsstrand St. Pauli een bezoekje te brengen. Dat blijkt zo'n fijne plek te zijn, dat we daar zo'n beetje de hele middag zitten. Een beetje overpriced, maar dat wordt geaccepteerd, want hey: waar kun je anders in Hamburg met je voeten in het zand zitten?
18:00 - We eten een curry in een Thais zaakje gevestigd in de supermarkt bij ons hostel (in de straat Beim Strohhause). Heerrrrrlijk.
20:00 - Het regent de hele avond, dus we blijven chillen in het hostel. De ochtend daarna gaan we nog even langs de Hamburger Kunsthalle (aanrader als je van oude schilderkunst houdt). Dan is het helaas alweer tijd om naar huis te liften!Al bij al is Hamburg een toffe stad om een paar dagen te verblijven. Ik had wel iets meer verwacht van de creatieve sector, als in 'hippe wijken' en 'toffe zaakjes', maar dat viel een beetje tegen. Wel heerst en een fijn, rustig sfeertje en is het heerlijk om aan het water te chillen. En niet onbelangrijk: het is absoluut liftvriendelijk! Vanaf Utrecht zaten wij al met behulp van 3 lifts (en veel geluk!) binnen 5 uur in Hamburg. De terugweg deden we zelfs in 2 lifts. Als je ook wilt liften is het handig om vanuit Hamburg vanaf het tankstation Raststatte Stillhorn te reizen (te bereiken met OV). Vanaf hier gaat de snelweg richting Bremen (en Osnabrück). We waren overigens niet de enige met dit idee, er stonden meer mensen te liften.

Gezellige bende.


1 opmerking:

Thank you!