HomeShop my closetPressContact meCopyright
23.8.16

URBEX: Teufelsberg in Berlijn


Urban exploration, UrBex/UE: ik heb het één keer eerder gedaan. Dat was in Berlijn en sindsdien ben ik nogal verslaafd. Waarom? Nou, weet je, het is super spannend (want vaak enorm illegaal), historisch interessant en een onwijs leuke hobby. Afgelopen weekend lifte ik wederom naar onze oosterburen in Berlijn en vond daar dit urbex pareltje.

Naam? Teufelsberg
Historie? In 1957 plaatste het NSA een radarstation op deze plek om zo militaire gesprekken in Oost-Berlijn en de Sovjetunie af te luisteren. Het station is in gebruik gebleven tot het einde van de DDR en de val van de Berlijnse muur. De plek is verlaten, maar de toren en radar koepels zijn nog in tact gebleven.
Locatie? Teufelsseechaussee 10. Vanaf S-bahnhof Heerstrasse is het ongeveer een half uur lopen naar de top van het radarstation. Je loopt dan midden door een mooi bos, wat ook nog eens reuze gezellig is.
Moeite waard? Absoluut. Er is veel te zien en bovenaan de toren kun je genieten van een waanzinnig uitzicht over Berlijn. Inmiddels is het onmogelijk om de plek illegaal te betreden, nadat men ontdekt heeft dat er geld te verdienen was met het toerisme. Er zijn nu ook steeds meer graffiti artiesten actief, waardoor het een soort creatieve broedplaats is geworden. Om naar binnen te gaan betaal je 5,- met een studentenkaart. In de zomer is het er redelijk druk, dus probeer zo vroeg mogelijk te gaan.












6 opmerkingen:

Thank you!